De bibliotheek op school

De Bibliotheek op School is bestemd voor kinderen van 0-12 jaar, ouders, leerkrachten, pedagogische medewerkers van peuterspeelzalen, kinderopvang en BSO. Een rijke leesomgeving in de nabijheid van kinderen en de hulp van volwassenen is dé manier om kinderen te stimuleren tot lezen. Met de Bibliotheek op School brengt BiblioPlus een actuele collectie in de dagelijkse omgeving van kinderen. Daarbij biedt BiblioPlus programma’s voor leesbevordering en expertise aan om het leesplezier en de leesprestaties van kinderen te stimuleren. Aan elke basisschool is een leesconsulent verbonden.

 

Op onze school heet de schoolbibliotheek “De Bieberd”. De Bieberd is open op woensdagen en ouders en/of verzorgers van kinderen van onze school zorgen dat de kinderen hun favoriete boeken kunnen lenen.

Tijdens Jeelo-projecten krijgen we via Biblioplus ook themakisten met boeken die passen bij het thema wat centraal staat.

Behalve het lenen van boeken levert de samenwerking met Biblioplus nog veel meer moois op.

Zo is de consulente een belangrijke schakel in het “Samen Beter Lezen-Project”. Kinderen kunnen, door mee te doen aan dit project, hun leesontwikkeling een mooie impuls geven. Aan het einde van een periode van intensief oefenen in een boek wat past bij je interesses, wordt tijdens een leesfeest de vooruitgang die je geboekt hebt gevierd.